marți, 10 ianuarie 2012

Prima sau ultima pagina


A stat sa se gandeasca ce va urma.O macina gandul ca ti-ar putea face rau...A privit pe fereastra cand soarele stralucea,cand ploaia cadea,cand au aparut primii fulgi de nea...cand tu nu veneai.
S-a bucurat cand ii dadeai un semn si a suferit cand domnea tacerea.A scos o foaie de hartie din sertarasul noptierei si a indraznit sa-ti scrie.
Te-a cunoscut asa cum nu a facut-o nici o alta femeie; si sti asta.A descoperit in fiecare zi o noua latura de-a ta,a ras ca un copil alaturi de tine,iar in clipele grele i-ai simtit parfumul umbrei in apropiere care iti spunea cu o voce calda "Stai linistit,va fi bine...sunt aici".A fost acolo sa iti spuna ca te iubeste si sa te stranga la pieptul ei.A suportat orice si gasea in tine cel mai mare refugiu.Ti-a spus tot,fiecare pagina a vietii ei o descrisese exact asa cum era..pentru ca tu nu o judecai..tu o ascultai asa cum era ea...mai prostuta sau prea impulsiva.Probabil de aia te iubea atat,pentru ca tu o cunosteai dincolo de orice masca.Nu a avut taria sa mai astepte si a cedat...
Ii placea sa se simta a ta, insa ii era greu sa fie pe locul 2 si probabil te-a innebunit cu asta.Ii pare rau dar deciziile nu au incetat sa apara.
S-a ridicat brusc de pe canapea si a pus mana pe valiza.A impachetat totul;lenjerii satinate,parfumuri, haine,siragul de perle.A incercat sa stearga orice urma,a intins cearceaful sifonat de atatea si atatea dorinte.Tu nu erai...
A privit pentru ultima oara pe fereastra,a tras aer in piept si a spus: "E pentru tine, o viata fara griji."Atat.
Si-a incaltat pantofii si parca pe varfuri s-a strecurat afara din casa.Si-a scos din geanta agenda si in graba cu un ruj a notat un "Ramai cu bine,dragul meu." si l-a varat pe sub usa.
In urma ei se mai auzeau doar tocurile care parca inca incercau sa-ti lase vreo urma pentru a o cauta mai incolo.Dar a ramas doar parfumul plimbat dintr-un capat in altul al coridorului de vantul care adia usor dar trist.Jos o astepta un taxi- s-a urcat in el tremurand si i-a cerut sa mearga la gara facand un ocol,doar-doar te mai vede.
A coborat si la casa de bilete a cerut un bilet oarecare...nu mai conta.Pe peron a vazut o umbra cunoscuta.Era un barbat destul de inalt, care cum a vazut-o i-a zambit si i-a spus doar atat: "Da-mi mana".Parea ca il cunoaste.S-a uitat in urma si a oftat.I-a intins mana si au urcat in acelasi tren.S-a asezat la fereastra si a bagat mana in geanta spre a-si scoate cartea luata zilele trecute de pe 5th Avenue.Fusese atat de ingandurata incat nu apucase nici sa o deschida,insa acum simtea nevoia sa se linisteasca printre randurile cartii.
Pe prima pagina scria citet,cu un stilou de culoare neagra : "Be a lover not a fighter , but always fight for what you love..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu